Mondhatom, hogy ez az egyik legegyszerűbb étel, amit valaha csináltam.Ráadásul reggelinek, ebédnek és vacsorának is remek ötlet. Gyors, egyszerű, olcsó.És ami a legjobb benne, hogy édes változatba is elkészíthető, ebben az esetben egy nagyon finom téli édesség lehet.
Hozzávalók 3 főre:
400 g leveles tészta
1 melegszendvicsrém (ízlés szerinti ízesítéssel) vagy pizzakrém
1 konzerv kukorica
3 paradicsom
15 dkg trapista sajt
pár szem olajbogyó
1 tojás sárgája
Felolvasztás után kinyújtom a leveles tésztát három egyforma téglalapra.A közepén 5-10 cm-es csíkban megkenem melegszendvics vagy pizzakrémmel. A tetejére rárakom a kukoricát,felkarikázott paradicsomot, félbevágott olajbogyót, lereszelt sajtot. A két üres szélét egyformán felcsíkozom (kb. 2 cm-es csíkok legyenek). Felváltva egymásra hajtogatom a csíkokat. A tetejét megkenem tojássárgával. Kb. 25-30 percig sütöm 200 fokon, amíg a teteje nem lesz aranybarna.
Édes változat: ha édességnek szeretnéd elkészíteni: vágj darabokra egy-két megpucolt almát/szilvát, forrald fel kb. 1 dl borral, tegyél hozzá egy kiskanál fahéjat. Ha kihűlt töltsd meg fele a tésztát.
Édes változat: ha édességnek szeretnéd elkészíteni: vágj darabokra egy-két megpucolt almát/szilvát, forrald fel kb. 1 dl borral, tegyél hozzá egy kiskanál fahéjat. Ha kihűlt töltsd meg fele a tésztát.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése