2011. november 16., szerda

Csokis barackos

Jöjjön most egy olyan sütemény, ami elég szezonális, de nagyon finom. Ha most nem írom le, akkor félek elfelejtem, és kár lenne érte.:)Ez egy nyári édesség, mivel sárgabarackkal leginkább ebben az évben találkozunk. Vendégségbe mentem, akkor készítettem ezt a süteményt, nagy sikert aratott. 

Hozzávalók:                  
A tésztához:
25 dkg étcsokoládé
1,5 dkg jó érett sárgabarack (!)
6 tojás
25 dkg margarin
30 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
25 dkg liszt
1 kk. sütőpor

A díszitéshez:
tejszínhab, citromhéj, csokimáz

A csokoládét kis edénybe tördeljük, vízgőz felett felolvasztjuk. A barackot megmossuk, kimagozzuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A margarint habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és a tojássárgával felváltva a margarinos krémbe dolgozzuk. Kb. 20 dekányi olvadt csokoládét is hozzáadunk. Végül óvatosan a fehérjehabot is beleforgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, tetejét sűrűn kirakjuk barackkal. A sütőben kb. 35 percig sütjük, 180 fokon. A megmaradt barackot sütés közben a tésztába süllyedt barackokra rakjuk. Ha megsült, hagyjuk kihűlni. A megmaradt csokoládét újra felolvasztjuk és villával a süteményre folyatjuk. Citromhéjjal, vagy pisztácia darabokkal díszíthetjük még.



1 megjegyzés: